Vriend worden?

Zou je ons willen steunen en wil je mee beslissen over onze activiteiten?

Word vriend >

 

 Beleving van de kernwaarden van de visie van Buytenhout 

 
Voorzitter Gé Kleijweg neemt je mee tijdens zijn bezoek aan het moois wat de Bieslandse Polder te bieden heeft. 

 

Foto van de maand! 

Deze prachtige foto, gemaakt door Marie-Cecile Weijermans is de foto van de maand!
Maak jij ook regelmatig foto's van het mooie gebied en wil je deze met ons delen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Misschien is jouw foto wel de volgende foto van de maand!  
 

Op pad naar 2023

 

De aankomende periode gaan we het jaar evalueren en voorruitkijken naar 2023. Heb je als vriend een idee of wil je zelf aankomend jaar iets bijdragen? Laat het ons dan vóór 25 november weten.

Column van voorzitter Gé Kleijweg

Aan het einde van het jaar is het altijd een moment van bezinning en is het de tijd dat we met elkaar aan tafel gaan. Voordat we het weten is het 1 januari en beginnen we een nieuw jaar met nieuwe inzichten en maken we nieuwe plannen. Gesprekken die we het afgelopen jaar met elkaar hebben gevoerd dragen bij aan die nieuwe plannen. Zo kunnen we ook kijken naar de Buytenhouttafel.

Afgelopen jaar hebben we gesprekken met elkaar gevoerd en kennis over het gebied met elkaar gedeeld. Die inzichten kunnen we meenemen in plannen voor het nieuwe jaar. We zitten met elkaar in een grote crisis dat gaat over grote onderwerpen zoals klimaat adaptatie, voedsel transitie, energie transitie en sociale cohesie. Het zou toch prachtig zijn als wij daarin een bijdrage kunnen leveren door klein te beginnen in ons buitengebied Buytenhout? Dat we de opgedane kennis en ontwikkelingen met elkaar kunnen blijven delen, zodat alles elkaar kan versterken.

Laten grondeigenaren en gebiedsbeheerders niet bang zijn dat we dingen van elkaar wegnemen,  maar laten we vanuit vertrouwen samenwerken om het gebied te versterken. Door naar elkaar te luisteren, vertrouwen te hebben in de kennis van een ander, een begin maken van een goed plan om er vervolgens ook daadwerkelijk samen mee aan de slag te gaan. Ik geef in mijn columns vaak aan dat we naar elkaar kijken en de stap niet écht samen durven maken. Er is gelukkig beweging want het kernteam van de Buytenhouttafel is in gesprek met de gemeente Delft over een mogelijke samenwerking. Ook heeft Boeren voor Natuur opnieuw aandacht gekregen en het lijkt erop dat Boeren voor Natuur in 2022 weer opnieuw onder de aandacht komt. Het project was ooit heel visionair en krijgt nu een vervolg. Zo maken we een sprong voorwaarts om met én van elkaar te leren en Buytenhout te gebruiken als ons practicum om aan die grote onderwerpen te werken. De grote onderwerpen, die soms ook bedreigende zijn, moeten we juist gebruiken om met elkaar tot juiste oplossingen te komen en laten we plezier vinden in het samenwerken met alle mogelijke actoren, overheden, burgers, boeren en buitenlui. Laten we het in 2022 tot een mooi samenwerkingsproces maken.

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2022.
Gé Kleijweg

 

Een korte samenvatting van de verstuurde nieuwsbrief van oktober 2021

 

Bezoek College Delft aan Buytenhout

"De visie verdient het om een vervolg te krijgen” Dat waren de woorden van burgemeester Marja van Bijsterveldt toen het college van Delft op bezoek kwam in BuytenHout. Van die woorden wordt het kernteam van de BuytenHoutTafel enthousiast! Het doel van de BuytenHoutTafel is dat deze benut wordt voor beleid en bijdraagt aan de realisatie van de visie. Er is zoveel energie, kennis en expertise en met een korte inspiratietour is het college mee op pad genomen.

Lees hier de samenvatting van het bezoek

______________________________________________________________________________________________________________________

Foto van de maand

Deze prachtige herfstfoto, gemaakt door @marikewandelt is de foto van de maand! Maak jij ook regelmatig foto's van het mooie gebied en wil je deze met ons delen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Misschien is jouw foto wel de volgende foto van de maand!  

Wil je de volledige nieuwsbrief van de Vrienden van Biesland ontvangen? Meld je aan via de website of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KLEINSCHALIGE BIESLANDDAGEN 2.0 – SEPTEMBER 2021

Nu we de vernieuwde Bieslanddagen 2.0 in de kast moeten zetten tot volgend jaar, zijn we direct omgeschakeld naar kleinschalige activiteiten om de polder alsnog te komen beleven. Samen met alle betrokken organisaties organiseert Stichting BieslandDagen op 4 & 5  kleinschalige activiteiten waarvoor je kunt aanmelden: 


POLDERDAG VOOR KINDEREN
Speciaal voor de jeugd (leeftijd 8 t/m 12 jaar) is er een actieve polderdag waar kinderen de natuur kunnen beleven. We hebben een hele toffe route uitgezet. De kinderen gaan via de stormbaan over ons polderland, doen een leerzame speurtocht, ontdekken de kindertuin, ze gaan op pad met de vogelwacht om vogels te spotten, op zoek naar de waterbeestjes die leven in de polder én nog heel veel meer.

Datum: 4 september 2021
Tijd: 9.30 – 16.00 uur

Meer informatie en aanmelden


NATUURLIJK IN HET WILD
Het Amfitheater is prachtig gelegen middenin het Bieslandse bos. Hier kun je samen genieten van een beeldende natuurvoorstelling. Na een lange periode zonder contact, contact op afstand en binnenblijven, gaan we op onderzoek (ontdekkingsreis) naar het opnieuw heruitvinden van contact maken. Met jezelf, de omgeving (natuur) en de ander.

Datum: 4 & 5 september
Locatie: Amfitheater, Bieslandse bos

Meer informatie en aanmelden


OOGSTFEEST
Kom naar het oogstfeest bij stadstuinderij BuitenLeeft. Leer meer over het verbouwen van vitaal voedsel en maak kennis met lokale biologische producten. Tijdens dit oogstfeest kun je in de buitenoven verse pizza maken.

Datum: 4 september
Locatie: Stadstuinderij BuitenLeeft

Meer informatie en aanmelden


UNIEKE KERKDIENST IN DE POLDER
Midden tussen de graslanden, de koeien en in de open lucht, vieren we deze kerkdienst op het prachtige Stiltegoed. Dominee Robert Stigter van kerk Delfgauw is de voorganger en de muziek komt van de Delfg’houseband. Kom en geniet samen met ons van de kerkdienst en fijne ontmoetingen.

Datum: 5 september
Locatie: Stiltegoed

Meer informatie en aanmelden


POLDERHOBBELEN
Wil je al wandelend genieten van streekproducten in onze eigen polder? Dan kun je je binnenkort aanmelden voor Polderhobbelen. Een wijnproeverij, een demonstratie ganzenlever roken, een bitterbal van Bieslandse koeien en natuurlijk een heerlijk streek diner.

Locatie: De Bieslandse polder

Houd de website www.bieslanddagen.nl in de gaten voor meer informatie.

Snel op de hoogte zijn van al onze activiteiten
kan eenvoudig wanneer u ons volgt via Social Media: