Vriend worden?

Zou je ons willen steunen en wil je mee beslissen over onze activiteiten?

Word vriend >

Een korte samenvatting van de verstuurde nieuwsbrief van juli 2021

Beste Vrienden,

In mijn vorige column heb ik een wens uitgesproken.  Een wens om meer samen te werken in ons gebied met alle betrokkenen en dus ook de overheid. Er ontstaan veel initiatieven vanuit burgers en ondernemers die de visie heel serieus nemen, maar het blijkt nog lastig voor gemeenten om met ons samen te werken. We hopen oprecht dat er vertrouwen komt en dat we met elkaar het pad kunnen doorlopen, zodat we de burger meer kunnen gaan betrekken bij de plannen van de overheid. De eerste reflex van de overheid is dat zij zelf gaan nadenken over het plan en daarna worden de plannen voorgelegd. ‘Wij hebben bedacht wat goed voor u is’. Het maken van een omgevingsplan naar aanleiding van de omgevingsvisie, zouden we juist met elkaar beet moeten pakken, zodat ook alle energie, ideeën en innovaties die misschien al in het gebied zijn, onderdeel worden van het omgevingsplan. Het kan zelfs veel tijd besparen, omdat er op voorbedachte plannen bezwaren worden gemaakt en het vaak lastiger is om draagvlak te krijgen. Door echt samen aan tafel te gaan en samen na te denken over de toekomst van ons gebied worden de plannen beter en uiteindelijk ook beter gedragen.

Het is belangrijk dat we de kennis blijven benutten die er onder de mensen is, in combinatie met experts. Dat is waarvoor het platform de Buytenhouttafel bedoeld is. We willen gedragenheid, betrokkenheid en bereidheid van overheid, burgers, ondernemers en andere betrokkenen om samen verantwoordelijkheid te nemen in de grote transitie waar we voor staan. We doen het samen zoals we de gebiedsvisie ook samen hebben gemaakt. Lees het magazine BuytenKansen nog eens door. Twee burgemeesters, meerdere wethouders en alle andere mensen van Buytenhout hebben daar onder andere aan meegewerkt. We moeten niet bang zijn voor elkaar. De gemeenten moet niet bang zijn om hoge verwachtingen te creëren en hiermee mensen teleur te stellen. Het delen van kennis maakt dat we van elkaar leren welke beslissingen waarom genomen moeten worden.  Als we dat goed gaan doen, kunnen we heel veel positieve energie blijven genereren. Ik zou daarom gemeenten uit willen dagen om écht samen met ons aan tafel te gaan over bijvoorbeeld het onderwerp ‘infrastructuur in het buitengebied als onderdeel van de stad’. Hoe kunnen we de kernwaarden van Buytenhout-west versterken en daarmee dus ook ons gebied. Laten we daar vooral niet te lang mee wachten.

Geniet van de zomer en geniet vooral van ons groen dichtbij! Ik kan er nooit genoeg van krijgen.

Gé Kleijweg
Voorzitter Vrienden van Biesland

_______________________________________________________________________________________________________________________

Foto van de maand

Deze prachtige foto van de Bieslandse Polder, gemaakt door Marie-Cecile Weijermans is de foto van deze maand!
Maak jij ook regelmatig foto's van het mooie gebied en wil je deze met ons delen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Misschien is jouw foto wel de volgende foto van de maand!  

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Snel op de hoogte zijn van al onze activiteiten
kan eenvoudig wanneer u ons volgt via Social Media: