Vriend worden?

Zou je ons willen steunen en wil je mee beslissen over onze activiteiten?

Word vriend >


Met de Vrienden van Biesland doen we er alles aan om die boodschap over te brengen. We hebben in 2019 een prachtige gebiedsvisie opgesteld, waarvan we de grote lijnen in de komende jaren moeten gaan uitwerken. Met biodiversiteit als basis. We moeten zorgen voor een gezonde balans tussen wat we aan welvaart willen en wat de natuur kan verdragen. Want dat het een onlosmakelijk is verbonden met het ander, daar zijn steeds meer mensen van overtuigd. Wij mensen zien de natuur gemakkelijk als een bij-artikel, maar dat is het niet. De natuur, dat zijn we zelf! Net als de koeien in de wei, de vogels in de lucht, de vissen in het water en de bomen in het bos. Het is allemaal veel dichterbij dan je denkt.

Daarom is het zo’n mooie uitdaging om de BuytenHoutTafel weer op te starten. De eerste bijeenkomst, op 14 januari, wordt er nog eentje in de ‘corona-stijl’. Dus met een kop thee bij de computer en elkaar via een speciaal ontwikkelde Groene BHT ZOOM weer eens vertellen dat we in ons gebied goud in handen hebben, en dat we daar de komende jaren keihard mee aan de slag moeten. Naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen, kennis delen, de grote lijnen ontdekken en uitwerken. Met elkaar hebben we met de visie een stip op de horizon gezet; nu niet op elkaar wachten maar SAMEN de handen ineenslaan en aan de slag. Als dit gebied zijn enorme waarde voor de regio wil behouden, moeten wij daar als direct betrokkenen invulling aan geven. En dat kunnen we, daar ben ik helemaal van overtuigd. Er zijn immers al genoeg goede voorbeelden van initiatieven en projecten. Als wij vandaag verder gaan met ons mooie werk van de afgelopen jaren, is er een kans dat onze kinderen en kleinkinderen in zulke fantastische steden kunnen leven. We hebben de techniek, we hebben de hersens en we hebben het geld. En één ding weten we inmiddels zeker: zoals we voorafgaand aan dat rare jaar 2020 hebben geleefd, zó moeten we het duidelijk niet meer willen!

Hebt u een goed idee om aan de BuytenHoutTafel te bespreken, laat het ons dan zeker weten. De beste manier om dat te doen, is de enquête in te vullen, die u vindt hier.

Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen! 

Gé Kleijweg

Snel op de hoogte zijn van al onze activiteiten
kan eenvoudig wanneer u ons volgt via Social Media: