Vriend worden?

Zou je ons willen steunen en wil je mee beslissen over onze activiteiten?

Word vriend >

GESLAAGDE KLEINSCHALIGE BIESLANDDAGEN
We kunnen terug kijken op een aantal heel geslaagde kleinschalige BieslandDagen. Waar het tweedaags evenement normaal gesproken gemiddeld 10.000 bezoekers trekt, was het dit keer voor maximaal 120 personen per evenement. We zijn als organisatie ontzettend blij dat we ondanks het corona virus toch de polder hebben beleefd. We hebben ongelofelijk veel leuke reacties gekregen van bezoekers. Daar hebben we het met z’n allen voor gedaan.

KOLDER IN DE POLDER
Zes avonden hebben we kunnen genieten van een Kolder in de Polder. Middenin de koeientuin van Hoeve Biesland hebben bezoekers kunnen genieten van een heerlijk driegangen diner verzorgd door Rode Rozen en Tortilla’s en café Du midi. De twee meter brede tafels zorgden ervoor dat we konden serveren vanaf de tafels, wat al een beleving op zich was. Firma Traktor heeft drie hele leuke theateracts verzorgd en af en toe werden mensen wel een beetje uit hun comfortzone gehaald. Vooral de koeienquiz werd door vele bezoekers erg gewaardeerd. De winnaars van de quiz ontvingen een heerlijk stukje kaas uit de weilandwinkel van Hoeve Biesland.POLDERDAG VOOR DE JEUGD
Op zaterdag 29 augustus beleefde 130 kinderen een echte Polderdag. Samen met begeleiders van kinderopvang ZON liepen de kinderen door het krekengebied richting een uitdagende survivalroute van Jeugdland. Eenmaal klaar met survivallen liepen de kinderen door het weiland met twee vogelaars Hans Zweekhorst en Frans Eigenraam. Ze leerden veel over de vogels die leven in de polder en wie voorbij fietste heeft gezien hoe ze door hun verrekijkers op zoek gingen naar de vogels. Aangekomen bij kinderopvang ZON Natuurlijk mochten ze polsstokspringen en leren vuur maken. Door naar de Korftlaan stond Jos van Boombaardklimmen ze op te wachten om de boom in te klimmen, om vervolgens een speurtocht te lopen bij de Papaver. Na een pauze en wat regendruppels verder konden kinderen bij de Natuurwacht schilderen met kruiden en bloemblaadjes en bij Kindertuinen de sleutelbloem leerden kinderen over groenten zaaien en oogsten. Als laatste activiteit hebben ze ook nog gezocht naar waterbeestjes die leven in de polder en deden ze natuurspelletjes bij Kinderdagverblijf Knorretje.

KLASSIEK POLDER CONCERT

De rust in de Polder werd op zondag 30 augustus versterkt met de klanken van Sinfonia Rotterdam. Voor de derde keer kwamen zij naar de overdekte koeientuin van Hoeve Biesland. Onder leiding van dirigent Conrad van Alphen speelde zij prachtige werken van o.a. Mozart, Beethoven en Händel. Stadskoffyhuis Delft heeft die dag voor heerlijke broodjes gezorgd, zodat het bezoekers aan niets te kort kwam.

UNIEKE KERKDIENST
Tot slot hadden we op 6 september nog een kerkdienst van kerk Delfgauw in het Stiltegoed. Josje Duijndam, oprichtster van Stiltegoed sprak de Psalm tijdens deze unieke buitendienst en dominee Robert Stigter was de voorganger. Zelfs de band Delfg’HouseBand kwam mee om het plaatje compleet te maken. Tot slot hebben we bezoekers nog de mogelijkheid gegeven om na de dienst in het gras te blijven zitten met een heerlijke picknick. Rode Rozen en tortilla’s verzorgde weer een fantastische lunchbox waar iedereen van heeft genoten.

 Maatschappelijke bijdrage
Als organisatie vonden we het ook heel belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te geven. Zo hebben we samengewerkt met lokale organisaties die vanwege het coronavirus een hoop te verduren hebben gehad. We vonden het fantastisch om met al deze partijen samen te werken! Daarnaast hebben we bij Kolder in de Polder iedere avond 10 medewerkers uit de zorg uitgenodigd. Mensen die afgelopen tijd keihard hebben gewerkt, hebben we samen een onvergetelijk avond gegeven.
De organisatie kijkt met een heel tevreden blik terug op afgelopen maand! We willen alle bezoekers, maar ook iedereen die heeft meegewerkt aan deze kleinschalige BieslandDagen, hartelijk bedanken! Ook de vele sponsoren hebben ervoor gezorgd dat we dit jaar alsnog de polder hebben kunnen beleven! Was jij erbij? We zullen de aankomende periode de foto’s op onze website www.bieslanddagen.nl plaatsen.

Met vriendelijke groet,
Team Bieslanddagen

Snel op de hoogte zijn van al onze activiteiten
kan eenvoudig wanneer u ons volgt via Social Media: