Vriend worden?

Zou je ons willen steunen en wil je mee beslissen over onze activiteiten?

Word vriend >

De Hulpboswachter is een programma van Staatsbosbeheer waarbij kinderen van 7 tot 11 jaar zich voor even kunnen wanen in het dagelijks leven van een boswachter. Als gids neem je de kinderen mee de natuur in en samen help je de boswachter met allerlei klusjes. Zo ga je samen op zoek naar planten en diertjes, maar leer je ook bomen opmeten en herkennen. Na afloop krijgen de boswachters-in-opleiding een hulpboswachterdiploma. Staatsbosbeheer werkt met dit programma vanuit het principe ‘Hoofd, hart en handen’. Dit wil zeggen dat we tijdens de excursie de kinderen wat leren, laten beleven en iets laten doen. Het programma wordt uitgevoerd in de volgende natuurgebieden in Zuid-Holland: het Haagse Bos in Den Haag, het Bentwoud in Benthuizen, het Bieslandse Bos in Delfgauw, de Balij in Zoetermeer en het Zaanse Rietveld in Alphen aan de Rijn.

Als je graag jeugdgids wilt worden in een (of meerdere) van onze gebieden, volg je komend voorjaar eerst een korte opleiding van drie avonden en een dagdeel in het weekend. De cursus zal plaatsvinden op dinsdagavond 20 februari, 6 maart en 20 maart bij de werkschuur in Den Haag. De laatste bijeenkomst zal gepland worden in samenspraak met de deelnemers. Tijdens deze opleiding maak je kennis met Staatsbosbeheer, de betreffende gebieden en geven we handvatten over hoe je kinderen enthousiast maakt voor de natuur. We bieden je de cursus kosteloos aan, maar als tegenprestatie verwachten we dat je het jaar na de cursus minstens 4 keer het programma (mee) uit gaat voeren. Mocht dit niet lukken, dan vragen wij je de kosten van de cursus te betalen (€100,-). 

Heb je een hart voor de natuur, laat je graag kinderen zien hoe leuk het buiten is, en kan je enthousiast en verhalend informatie overbrengen? Kijk dan voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/vacatures en meld je aan! Voor vragen kan je ook contact opnemen met boswachter Lieke Verhoeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bericht van 31-12-2017

 

Snel op de hoogte zijn van al onze activiteiten
kan eenvoudig wanneer u ons volgt via Social Media: