Natuurlijk Delfland: lezing: De campus als proeftuin voor toekomstige steden

Kalender
Kalender Vrienden van Biesland
Datum
09.02.2023 20:00 - 22:00

Beschrijving

Lezing door Nico Tillie (Urban Ecology Lab)

De campus zou een proeftuin moeten zijn voor de steden van de toekomst. De stad heeft al veel natuurlijke systemen verstoord. Het gaat lang goed, maar op een gegeven moment gaat het mis. Dat zie je aan grote thema’s zoals klimaatopwarming, gezondheidsproblemen en de stikstof-crisis. Bij het Urban Ecology Lab stellen we de vraag hoe je steden door synergetisch ontwerpen zo natuurlijk mogelijk kunt maken, van systeemniveau tot de planten en vlinders. De TU Delft campus is daar een proeftuin voor. Hoe willen of moeten we leven over honderd jaar? Dat moeten we nu gaan bouwen en testen, van systeemaanpak tot vlinderroute.

Toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er tijdig bij. 
Inlooptijd in de Papaver: 19.40 uur.

De lezing zal ook via YouTube te zien zijn via de onderstaande stream op YourTube-kanaal:

YouTube-lezingenkanaal

Op dit kanaal kunt u ook de lezing van 60 jaar Vogelwacht van donderdag 1 december 2022 terug zien.

Voor meer informatie: naast de site van IVN ook: 
www.vogelwachtdelft.nl 

Deze lezing wordt georganiseerd door drie natuurverenigingen: IVN Delft / Natuurlijk Delfland / Vogelwacht Delft en omstreken.

Onderdeel van een lezingencyclus 

Deze lezing is de tweede van de 6 lezingen die de drie in Delft actieve natuurverenigingen in de wintermaanden organiseren. Nu de coronabeperkingen voorbij zijn, zijn ze weer fysiek in De Papaver maar kunnen tegelijkertijd via YouTube gevolgd worden. De lezingen beginnen om 20.00 uur en vanaf 19.45 uur kan men naar binnen. Er is plaats voor 50 personen en …. Vol is Vol. Er is geen aanmeldingsplicht, maar de organisatie stelt het op prijs als men zich aanmeldt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ 

Snel op de hoogte zijn van al onze activiteiten
kan eenvoudig wanneer u ons volgt via Social Media: